رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

عیب یابی دوربین مداربسته

برخی مواقع پس از نصب دوربین مداربسته ، با مشکلاتی همانند قطع شدن تصویر ، برفکی شدن و یا نویزدار شدن آن رو به رو می شویم. در این مقاله قصد داریم شیوه ی رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته را به شما عزیزان ارائه دهیم

الف) ۱۰ مرحله رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

1- اتصالات و منبع تغذیه دوربین مداربسته را بررسی کنید.

گاهی اوقات رفع مشکل دوربین مداربسته بسیار ساده بوده و ممکن است اشکال تا اتصالات دوربین باشد. دوربین های internet protocol یا همان دوربین مدارسبسته های Ip ، دارای شاخص هایی (اندیکاتورهایی) هستند که برای انتقال اطلاعات در خلال شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما این شاخص‌ها در داخل دوربین پنهان شده‌اند.

اگر LED های روی دوربین چشمک نمی‌زنند، در اولین قدم باید بررسی کنید که آیا دوربین به برق متصل شده یا خیر . در ضمن باید بررسی نمود که دوربین ، مقدار نیروی برق (وات) مورد نیاز خود را دریافت می‌نماید ؟

به عنوان مثال برخی از دوربین‌های مداربسته، مثل مدل‌های PTZ نیاز به مقدار نیروی برق بیشتری برای کار کردن دارند.

۲-  روش شناسایی و پینگ دوربین

از دایرکتوری دوربین مداربسته خود ، درس IP آن را بیابید.

پس از پیدا کردن این آدرس، از طریق لپ تاپ یا اسمارت فون می‌توان ping آن را مشاهده نموده و قدرت اتصال دوربین را سنجید .

در قسمت جستجوی ویندوز، کلمه ‘cmd’ را تایپ کنید تا یک دستور خط فرمان DOS باز شود:

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

در محیط DOS عبارت ping را تایپ کرده و در ادامه آدرس IP دوربین خود را وارد کنید و سپس کلید Enter را بزنید.

هر دوربین در شبکه آدرس IP اختصاصی خود را دارد.

پس از این کار، ممکن است تا دو عبارت Request Time Out یا Destination Host Unreachable را مشاهده بفرمایید.

در این صورت، بررسی کنید که آیا دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید (مثل لپ تاپ) در همان شبکه‌ی دوربین قرار دارد یا نه.

اگر دوربین خود را در شبکه مشاهده می‌کنید، باید سعی کنید تا با استفاده از مرورگرتان آن را متصل کنید. نزم افزار پیشنهادی برای این کار microsoft edge می باشد.

۳-  نام کاربری و رمز عبور را بدانید

اگر شما می‌توانید دوربین را پینگ کنید، ولی هنوز موفق به برقراری اتصال شبکه نمی‌شوید، شاید نام کاربری یا رمز عبور را اشتباه وارد کرده‌اید. در این صورت برای رفع اشکال دوربین مداربسته ، بهتر است تا از دفترچه راهنمای دوربین کمک بگیرید.

۴-  جداول ARP را بررسی نمایید

جداول پروتکل رزولوشن آدرس (ARP) را بررسی کنید. جداول ARP اغلب روی قسمت بیرونی دوربین واقع شده‌اند. ممکن است بتوانید، آدرس‌های MAC و IP مرجع را با استفاده از ARP، پیوند زنید.

۵-  تفاوت IP ها

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته - تفاوت ایپی ها

اگر از چند دوربین به طور همزمان استفاده می‌کنید، باید دقت کنید که هر دوربین از آدرس IP جداگانه‌ای استفاده کند. در غیر این صورت، دسترسی شما به یکی از دوربین‌ها یا همه‌ی آنها قطع خواهد شد.

 ۶ – بروزرسانی سیستم عامل

از به روز و آپدیت بودن نرم افزار دوربین خود مطمئن شوید. شما می‌توانید این کار را با اتصال به VMS و دسترسی به صفحه وب دوربین انجام دهید.

۷-  راه اندازی مجدد دوربین

گاهی اوقات راه اندازی مجدد دوربین، اولین کاری است که ما انجام می‌دهیم. سیستم را خاموش و پس از مدت ۱۰ تا ۲۰ ثانیه مجدداً روشن نموده و سپس تنظیمات خود را مجدداً وارد نمایید.

قبل از راه اندازی دوباره آپدیت بودن نرم افزار را بررسی کنید.

۸ – کابل کشی را بررسی کنید

یکی از راه‌حل‌ها برای رفع مشکل دوربین مدار بسته، بررسی کابل‌های اتصالی دوربین است. اطمینان حاصل کنید که تمامی کابل‌ها به طور مستقیم و محکم وصل شده باشند، زیرا وجود گره یا کابل‌های شل، می‌توانند باعث از کار افتادگی دوربین گردند.

۹ – بازگشت به تنظیمات کارخانه  (Factory Reset)

بازگشت به تنظیمات کارخانه می‌تواند تمامی اطلاعات و تاریخچه دوربین را پاک نماید، اما اگر با روش‌های دیگر موفق به رفع مشکل دوربین مداربسته خود نشدید، باید گزینه Factory reset را هم در نظر داشته باشید. این کار برای عیب‌یابی دوربین بسیار سودمند است. بازگشت به تنظیمات کارخانه، به سادگی و با وارد نمودن یک سوزن کوچک در محل مخصوصی که در پشت دستگاه تعبیه شده، انجام ‌پذیر است.

۱۰ – با واحد پشتیبانی فروش دوربین خود تماس بگیرید

اگر هنوز هم در رفع مشکل دوربین مداربسته خود ناموفق بوده‌اید، باید با یک تعمیرکار یا متخصص تعمیر دوربین مدار بسته تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کند. برای این منظور، اول از همه تماس با واحد پشتیبانی فروش و نمایندگی فروش مدل دوربین شما، توصیه می‌شود.

ب) دلایل مشکلات کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته و امنیتی شما چیست؟

یکی از بزرگترین مسائلی که ممکن است یک دوربین مدار بسته یا امنیتی با آن روبه رو شود، مشکلات ناشی از بی کیفیت بودن، تار بودن، واضح نبودن، پرش تصویر و دیگر مشکلات این چنینی است که باعث دردسر می‌شود.

موارد مهمی که باعث وجود مشکلات و کاهش کیفیت تصویر برای یک دوربین مدار بسته می‌شوند.

  1. کثیف بودن لنز دوربین .
  2. بلند بودن طول کابل‌ها .
  3. عدم فوکوس اتوماتیک Varifocal ) زوم چند کانونی) .
  4. پایین بودن رزولوشن دوربین (کیفیت تصویر بسیار پایین) .
  5. ضعیف و یا ناپایدار بودن سیگنال WiFi (برای دوربین‌های وای فای) .
  6. تنظیم مانیتور در رزولوشن تصویر پایین .

پ) چند راه حل برای رفع مشکل دوربین مدار بسته، وقتی تصاویر آن ناواضح هستند:

دوربین را بررسی کنید تا از عدم وجود گرد و خاک، آشغال، تار عنکبوت و غیره بر روی لنز آن مطمئن شوید. لنز را با دستمالی نرم و پاکیزه تمیز کنید .

به هیچ عنوان از دستمال‌های با سطح سخت و زبر استفاده نکنید. زیرا استفاده از دستمال نامناسب، می‌تواند بر روی لنز دوربین، خش بیندازد.

مشخصات دوربین خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که طول کابل استفاده شده در محدوده مناسب خود است. اگر از دوربین بی‌سیم استفاده می‌کنید، فاصله دوربین از روتر نباید بیش از حد مجاز باشد. استفاده از کابل‌های بسیار بلند (برای دوربین‌های سیمی) یا دور بودن بیش از اندازه‌ی دوربین از روتر (برای دوربین‌های وایرلس) می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در کیفیت تصاویر و ویدیوهای خروجی شود.

برای یک دوربین امنیتی چند کانونی، باید تنظیمات فوکوس و زوم را به درستی اعمال کنید. توجه داشته باشید که این دوربین‌ها باید در گذر زمان و برای شرایط جدید دوباره تنظیم شوند. برای مثال با تغییر دکوراسیون داخلی یک اتاق (مثل عوض کردن جای یک گاوصندوق مهم)، باید تنظیمات فوکوس و زوم تغییر کنند تا امنیت اشیای مهم حفظ شوند. اگر یک دوربین نتواند به درستی فوکوس کند، تصاویر آن تیره و تار خواهند بود.

روشن بودن بیش از حد تصاویر، می‌تواند باعث بی‌کیفیت و غیر واضح شدن آنها شود.

برای رفع این مشکل چند راه حل پیشنهاد می‌کنیم:

دوربین مدار بسته را مستقیم در معرض یک منبع نور مثل لامپ و حتی خورشید نصب نکنید.

اگر دوربین شما دارای یک سایه‌بان قابل تنظیم است، آن را به سمت جلو بکشید تا جلوی ورود نور مستقیم به درون لنز دوربین گرفته شود.

Brightness)  و contrast روشنایی و تضاد رنگ‌ها ) دوربین خود را تنظیم کنید.

محل نصب دوربین امنیتی خود را تغییر دهید.

دوربین را مستقیم به سمت پنجره شیشه‌ای قرار ندهید.

تاریکی بیش از حد تصاویر دوربین

سیاه بودن صفحه ی دوربین مداربسته در دی وی آر

برای رفع این مشکل چند راه حل پیشنهاد می‌کنیم:

  1. Brightness  و contrast دوربین خود را تنظیم کنید.
  2. محل نصب دوربین خود را تغییر دهید.
  3. سایه‌بان دوربین را به سمت عقب بکشید تا لنز آن نور بیشتری دریافت کند.
  4. رزولوشن سیستم دوربین امنیتی یا Video Stream را بررسی کنید
  5. مطمئن شوید که رزولوشن صحیح را برای دوربین خود تنظیم کرده باشید.
  6. یک دوربین 720P یا 960H نمی‌تواند تصاویر و ویدیوهای بسیار واضح را ثبت کند.
  7. اگر از یک دوربین ۴ مگاپیکسلی (۱۴۴۰P سوپر اچ دی) استفاده می‌کنید، باید رزولوشن یا video stream را روی ۲۵۶۰×۱۴۴۰ یا حداقل ۱۹۲۰×۱۰۸۰ تنظیم کنید.
  8. اگر از یک مانیتور برای دیدن ویدیوها استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که رزولوشنی استاندارد با دوربین شما را دارد.
  9. هرچه رزولوشن بالاتر باشد کیفیت تصاویر نیز بالاتر خواهد بود.
  10. NTSC یا PAL را بررسی کنید

PAL و NTSC دو نوع متفاوت از سیستم‌های رمزگذاری ویدیو هستند. این دو دارای رزولوشن‌ها و نرخ فریم‌های متفاوتی هستند و کشورهای مختلف از انواع مختلف آنها استفاده می‌کنند. اگر شما از دوربینی استفاده می‌کنید که با یکی از این دو نوع سیستم رمزگذاری سازگار نیست، ممکن است ویدیوی دریافتی دارای خطوط سیاه لرزانی باشد. البته بیشتر دوربین‌های امروزی می‌توانند در هر دو فرمت ویدیوهای خود را پخش کنند.

اطمینان حاصل کنید که دوربین امنیتی دارای فیلتر برش مادون قرمز (دید در شب) است

نمی‌توان گفت که همه دوربین‌های امنیتی دارای دید در شب با کیفیت بالا هستند. در واقع اگر دوربین شما دارای فیلتر برش مادون قرمز نباشد، نمی‌توانید از آن برای فضاهای بیرون از منزل استفاده کنید. همچنین آگاه باشید که مقدار مشخصی از نور محیط در داخل ساختمان هم می‌تواند کیفیت ویدیوها را کاهش دهد. بنابراین بهتر است تا یک دوربین امنیتی با دید در شب با کیفیت خریداری کنید. پیشنهاد می‌کنیم تا دوربین‌های سنسور ستاره‌ای برایتون یا داهوآ را امتحان کنید.

بازدید از دوربین های داهوآ
بازدید از دوربین های برایتون

نوارهای سفید افقی و عمودی متحرک روی تصویر

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته - خطوط و نقطه های سفید در تصویر دوربین مداربسته

اگر روی نمایشگر خود، خط‌های افقی که به طور معمول از سمت پایین نمایشگر به بالا حرکت می‌کنند را مشاهده می‌کنید، یا خط‌های عمودی که از سمتی به سمت دیگر نمایشگر جابجا می‌شوند را می‌بینید، این مشکل اغلب به دلیل عملکرد نادرست منبع تغذیه یا مشکل اتصال به زمین آن اتفاق می‌افتد. اطمینان حاصل کنید که منبع تغذیه دوربین سیمی (PoE) یا وایرلس  (WiFi) شما به خوبی کار می‌کند.

ت) علت قطعی دوربین مدار بسته چیست؟ چگونه این مشکل را رفع کنیم؟

اگر انرژی مورد نیاز دوربین‌های مدار بسته به اندازه‌ی کافی تامین نشود، قطعی آنها را شاهد خواهید بود. دوربین‌های مداربسته با توجه به توان الکتریکی خود، مقدار انرژی‌های متفاوتی را می‌طلبند. اغلب در دفترچه ‌راهنمای دوربین خریداری شده این مورد ذکر شده است. ممکن است شما با توجه به اطلاعات این دفترچه، مقدار انرژی مورد نیاز دوربین را تامین کنید. اما به این مورد نیز توجه کنید که برخی از دوربین‌ها دارای قابلیت‌های مختلفی بوده که در صورت به کارگیری این قابلیت‌ها، انرژی بیشتری را طلب خواهند کرد.

برای مثال اگر دوربین شما دارای قابلیت مادون قرمز و دید در شب باشد، هنگام شب از آنجایی که این قابلیت به کار گرفته می‌شود، دوربین انرژی بیشتری را از منبع تغذیه درخواست می‌کند، در صورتی که منبع نتواند پاسخ گوی این درخواست باشد. دوربین از کار می‌افتد.

ث) چگونه مشکل از کار افتادن دوربین مدار بسته را حل کنیم؟

برای حل مشکل از کار افتادن و قطعی دوربین مداربسته، ‌باید به دو فاکتور: مقدار انرژی مورد نیاز و فاصله دوربین از منبع تغذیه توجه کنید. پیشنهاد می‌شود:

در ابتدا از یک منبع تغذیه که توانایی تامین انرژی، تا دو برابر ولتاژ مصرفی دوربین‌های مداربسته را دارد، استفاده کنید.

فاصله منبع تا دوربین‌ها را بررسی کنید، اگر این فاصله بیش از ۲۵۰ متر بود به جای آداپتور از ولتاژ AC استفاده کنید.

از کابل‌های با کیفیت در مدار، استفاده کنید تا ولتاژ آداپتورها افت نکنند.

برخی از دوربین‌های مدار بسته فقط تا نهایت ۴۵۰ متر می‌توانند از منبع تغذیه فاصله داشته باشند، اگر دوربین‌ها دورتر از این فاصله‌اند، باید منبع تغذیه‌های جدا و نزدیک، برای آنها قرار دهید.

مورد دیگری که بهتر است در اینجا بررسی شود، اتصال درست فیش‌های بی ان سی، است.

ج) مشکل پوشش ناکافی دوربین مداربسته

لنز دوربین‌ها تاثیر مستقیمی در میزان پوشش دهی محیط دارند، برای مثال برای پوشش دهی فضای گسترده از لنزهای با برد کوتاه و برای تمرکز بر یک فضای کوچک از لنزهای برد بلند استفاده می‌کنند.

فاصله نصب برخی از دوربین‌ها نیز با توجه به کاربرد آن (مانند: پلاک خوان، کارتخوان، ورودی‌ها و… ) باید رعایت شود. برای مثال برای حفظ کارایی دوربین‌های پلاک‌خوان، حداکثر فاصله با پلاک خودرو، ۱.۵ متر است.

قبل از نصب دوربین‌ها مکان نصب را به دقت با یک کارشناس نصب دوربین مداربسته بررسی کنید.

مورد دیگری که در پوشش دهی تاثیر گذار است، طراحی و مکان نصب دوربین‌ها است. همیشه پیشنهاد می‌شود، قبل از خرید دوربین، برای مکان نصب و تخمین تعداد مورد نیاز دوربین مدار بسته، از یک کارشناس و طراح دوربین‌های مدار بسته مشورت بگیرید. این افراد با استفاده از معیارهایی چون فاصله کانونی و زاویه دید دوربین‌ها (FOV) اقدام به طراحی و تخمین تعداد و در نهایت نصب در مکان صحیح، برای پوشش دهی مناسب، می‌کنند.

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

چ) علت اینکه زمان نمایش تصویر صحیح نیست، چیست؟

پس از نصب دوربین‌های مداربسته هنگام اعمال تنظیمات، اغلب زمان و تاریخ را نیز تنظیم می‌کنند. اما گاهی به علت مناسب نبودن ولتاژ و یا مشکل در اتصال باتری یا منبع تغذیه ممکن است دوربین قطع و تاریخ و زمان به پیش فرض دوربین برگشته و یا دارای اختلاف شود. برای رفع این مشکل:

ولتاژ ورودی به دوربین را اندازه‌ گیری کنید.

از صحیح بودن اتصالات و صحت کابل‌ها و منبع تغذیه مطمئن شوید.

در صورتی که مشکلی در موارد بالا وجود نداشت اقدام به تنظیم دوباره زمان و تاریخ دوربین‌های مداربسته کنید.

در صورت تنظیم نبودن زمان و تاریخ، در بازیابی و بررسی تصاویر دوربین مداربسته، به مشکل خواهید خورد.

ح) عدم نمایش فیلم های قدیمی

عدم عملکرد صحیح مکان ذخیره سازی داده‌ها، حاصل می‌شود.

قبل از خرید دوربین باید به فکر مکانی برای ذخیره داده‌ها باشید، استفاده از یک استوریج سالم و مطمئن و یا هاردهای مخصوص دوربین‌های مداربسته با کیفیت، از بروز مشکلاتی چون عدم نمایش فیلم‌های قدیمی جلوگیری می‌کند.

خرابی اتصالات و کابل کشی‌ها نیز ممکن است، باعث عدم ذخیره درست اطلاعات در هارد شود.

اگر موارد بالا نبود ، آپدیت بودن و صحت نرم افزار ذخیره سازی تصاویر را بررسی کنید.

خ) عدم دسترسی به خروجی‌های تصویر

مشکلات در سیگنال ورودی، آپدیت نبودن نرم افزار و حتی تنطیم نبودن درجه روشنایی، عدم دسترسی به خروجی‌های تصویر را به دنبال خواهد داشت. برای حل این مشکل:

سیگنا‌های ورودی را با بررسی  privacy maskو  screen saverبررسی و تقویت کنید.

اقدام به تنظیم درجه روشنایی تصاویر با ریست فکتوری کنید.

نرم افزار را بررسی و آپدیت کنید و از عملکرد مناسب نرم افزار و دستگاه مطمئن شوید.

بسیاری از مشکلات دوربین‌های مداربسته با یک Factory reset  و اعمال دوباره تنظیمات حل می‌شوند.

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

د) علت خاموشی خود به خودی DVR چیست؟ چگونه مشکل را رفع کنیم؟

دستگاه‌های DVR (Digital Video Recorder) ، دارای موس و کنترل از راه دور هستند، ممکن است این دستگاه‌ها نیز در طی دوران استفاده دچار اختلالاتی شوند. ممکن است شما پس از مدتی شاهد، خاموشی خود به خودی DVR باشید، عدم رسیدگی به این مورد ممکن است امنیت مکان نصب دوربین را به خطر بیاندازد، زیرا که در صورت اختلال در این تصاویر سیگنا‌ل‌های دوربین دریافت و ضبط نخواهند شد. برای حل این مشکل موارد زیر را بررسی کنید و اگر خودتان دانش و تجربه کافی را برای رفع ایراد به وجود آمده ندارید، با یک کارشناس تعمیر دوربین مداربسته تماس بگیرید.

ولتاژ ورودی به دستگاه را بررسی کنید تا مطمئن شوید ولتاژ مورد نیاز برای عملکرد صحیح آن تامین می‌شود.

اتصالات منبع تغذیه به دستگاه و صحت آن را بررسی کنید.

هارد را امتحان کنید و از عدم اختلال در آن مطمئن شوید.

بررسی کنید که گرد و غبار و شیء خارجی در قطعات دستگاه وجود نداشته باشد.

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

ذ) برفکی شدن تصویر نشانه چیست؟

  1. وجود نویز الکترونیکی در تصاویر باعث ایجاد برفک در تصویر می‌شود، علت این مشکل اغلب تامین نشدن نور کافی، دوربین‌های مداربسته است. اما موارد زیر نیز در آن دخیل هستند:
  2. استفاده از منبع تغذیه نامناسب برای دوربین مداربسته
  3. کابل کشی غیر استاندارد
  4. عدم اتصال درست فیش‌های بی ان سی (BNC)
  5. دمای بالای محیط
  6. بی توجهی به محیط نصب و نامناسب بود فضای دوربین مداربسته
  7. استفاده از لنز بی کیفیت

و…

برای رفع مشکل برفک در تصاویر:

  1. ابتدا دمای محیط را بررسی کنید
  2. مطمئن شوید که از دوربین متناسب با شرایط آب و هوایی آن محیط استفاده می‌کنید
  3. میزان نور محیط را بسنجید
  4. صحت اتصالات را بررسی کنید
  5. بررسی کنید که رسانایی در اطراف دوربین نباشد. (عبور غیر استاندارد کابل‌های مختلف از یک مسیر، باعث ایجاد نویز در یکدیگر می‌شوند.(

در انتها نیز اگر با بررسی موارد بالا مشکل برطرف نشد ، می‌توانید با تعویض لنز دوربین مداربسته مشکل را رفع کنید.

ع) دلایل عدم ضبط تصاویر در دوربین مداربسته چیست؟

وجود اختلال در هارد یا استوریج ذخیره سازی تصاویر دوربین مداربسته، می‌تواند مشکل عدم ضبط تصاویر را به دنبال داشته باشد. البته قبل از بررسی این احتمال، به تنظیمات دوربین مداربسته خود مراجعه و از فعال بودن گزینه ضبط مطمئن شوید. در صورتی که مشکلی در این قسمت نبود، باید هارد یا استوریج توسط کارشناس بررسی، تعمیر و یا تعویض شود.

غ) رفع مشکلات اتصال از راه دور دوربین مداربسته، چگونه انجام می شود؟

متصل نشدن به تصویر دوربین مداربسته از راه دور
  1. مشکل در اتصال از راه دور در دوربین‌های مداربسته اغلب ناشی از اختلالات در شبکه و نرم افزار است. برای رفع این مشکل موارد زیر را بررسی کنید:
  2. مطمئن شوید که به عنوان کاربر در شبکه تعریف شده‌اید
  3. قسمت  Privacy Mask را بررسی کنید که محدودیتی جهت نمایش تصاویر نباشد.
  4. از اتصالات اینترنت مطمئن شوید.
  5. دستگاه دی وی ار را بررسی کرده و از تنظیمات درست و اتصال آن به اینترنت و دارا بودن حجم و سرعت کافی آن مطمئن شوید.
  6. مطمئن شوید که IP های سرور دوربین مدار بسته فیلتر نشده‌اند.
  7. در صورت قطعی تصویر دوربین مداربسته قبل از هر اقدامی حجم اینترنت را بررسی کنید.

در انتها گروه کارشناسان ایلیا محافظ امیدوار است از مطالب ارائه شده بالا ، بهره لازم را برده باشید و در صورتی که مشکل شما برطرف نشده ، مشکل خود را در کامنت ها عنوان کنید .

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

دیدگاه‌ها 0

*
*

enemad-logo
error: تمامی حقوق متعلق به وبسایت ایلیا محافظ می باشد
باز کردن بخش چت
می توانیم کمکتان کنیم؟
سلام
چگونه میتونیم کمکتان کنیم؟
جهت دریافت قیمت همکار(عمده) کلیک کنید